Gable House

Stoke Newington N16, 2017

This kitchen extension in Stoke Newington shows off its new structure. A new chunky steel, exposed rafters and grooved panelled ceiling form a white gable internally that is highlighted with natural daylight from rooflights above. Outside, the gable sits beautifully in its garden setting with timber batten cladding covering the rear fa├žade.

Project Leader: Claire Holton

Kitchen and dining room side return extension giving out onto garden through slimline aluminium doors.
Exposed timber joists with roof light above make this kitchen dining area an enjoyable space.
Old meets the new side return extension with a roof light bringing in light where needed.
Roof lights above the exposed steel joists add drama. Seamless threshold between kitchen and garden.
Bespoke kitchen and black polished concrete island by the dining area.
Garden & kitchen are seamlessly connected in this gabled rear extension in Hackney.
Room plants top off the homely atmosphere in the light and airy space.

Archive