fbpx

Planning permission for Andrew Lloyd Webber Music Therapy Centre

We have secured planning permission for a renovation and extension to the Andrew Lloyd Webber Music Therapy Centre for Nordoff Robbins. It is the second time we have collaborated with the charity, after refurbishing their headquarters in London in 2018.

The centre will be expanded to provide an additional music therapy room and the exterior of the building will be improved with a new community garden and green roof canopy. Construction of the new centre is to start in the summer.

Two and A Half Storey House on Dezeen!

Delighted to see Two and A Half Storey House featured on Dezeen. Big thanks to our amazing clients, consultant and contractor team.

Two and a Half Storey House is our latest project that circumnavigates a local planning restriction by building a half height roof extension!

Dezeen is one of the most followed architecture platforms in the world.

See the full article here.

Ogee House featured in Archello.com

Big thank you to Archello for featuring Ogee House.

See the full article here.

BVDS joins UK Architects Declare

Architects declare is an initiative launched by UK architects in an effort to orient practices more towards addressing the issues of climate change and biodiversity loss. Following on from the UK government’s declaration of a Climate Emergency, it is our duty, as architects, to do our part to try and mitigate the effects of this potential disaster. As this aligns closely with BVDS’ own goals we are happy to be a part of this initiative and look forward to working together with colleagues and clients to drive change in the industry.

Planning permission for Bower House

We received planning permission this week for our latest Stoke Newington project.

The refurbishment includes a stepped rear and side extension, which houses a crittal fronted pantry room opening onto a new open plan kitchen and a bespoke dining space with exposed timber ceiling structure and framed views to the garden.

The proposals also include an zinc-clad mansard loft extension with ensuite master bedroom and walk-in wardrobe.

Construction is due to begin later this summer.

Trevelyan House in The Observer Magazine

Our Trevelyan House project was beautifully featured in The Observer Magazine last Sunday alongside director Ewald and family, Louise and baby Maya.

The article discusses the clever ‘room within a room’ layout which changed the way the space feels dramatically, while in essence, retaining the original apartment layout of this Grade II listed Denys Lasdun brutal butterfly beauty.

Click here to see the article or check the PDF.

CAA starts on site!

We are very excited to announce the commencement of construction on our project at the Concert Artistes Association, a members club for entertainment professionals in Covent Garden. Established in 1897, this artistic club oozes warmth and history. We have been commissioned to upgrade of their home of over 50 years, which includes a bar and performance hall, highlighting the heritage and glamour of the club while also bringing it into the future with improved accessibility and way finding.

We are looking forward to working with our experienced project team; GMS Building Services Limited, Constant Structural Design, Optima Building Environmental Solutions, White and Lloyd, Quadrant Building Control and Goddard Consulting.

Uncommon Projects wins Kitchen Designer of the Year for Leytonstone House!

Uncommon Projects have won Kitchen Designer of the Year in the KBB Review Awards for our collaboration on Leytonstone House.

Alan was recognised for his beautifully detailed ply kitchen with navy blue fronts in the KBB Review category £30 – £50k. Congratulations to Alan and the team at Uncommon Projects on a deserved win!

See the full project at Uncommon Projects here.

Ogee House featured in The Sunday Times

Check out Ogee House in this weekend’s Sunday Times ‘Home’ section as part of ‘Home Improve’. The Times’ uses Ogee House as one of many beautiful, simple examples of single storey rear extensions to London terrace properties alongside the likes of Charlie Luxton Design, Mata Architects and Neil Dusheiko Architects.

The softly curved ceiling gets a special mention for its twist on the Victorian terrace extension, as well as the innovative reuse of the existing brickwork as a slip cladding for our Crouch End extension.

Have a look at the full article here.

Don’t Move, Improve 2019! Design Surgeries

Ewald and Jessica were on hand last Saturday at The Building Centre for free design surgery to advise and inspire Londoners looking to improve and not move! Run by New London Architecture.

These free consultations are a great chance for a chat with experienced refurbishment architects, set amongst the exhibition of the shortlisted DMI dwellings for 2019- delighted to be in the great company of some lovely firms like Archmongers and Con Form Architects.