Shine On The Green

N16 London, 2016

Beautiful brass worktop stands out in the minimalist interior of a hair salon in Stoke Newington.

The refurbishment of flagship hair and beauty centre, Shine on the Green, employed a simple palette of brass and bamboo to create a hierarchy of the welcoming reception and retail space with more intimate and tranquil salon spaces beyond.

Project Leader: Cristina Blanco Montero

Bamboo Plyboo joinery and brass finishes along white surfaces and walls give the space an elegant and aesthetically pleasing appearance.
A close up of the Bamboo Plyboo joinery along LED light strips incorporated in the ceiling.
Partial bamboo wall separating the reception from the rest of the hair salon.

‘I love disagreeing with a professional and then being proven so wrong when their suggestions work so much better than I imagined.’
– Carla

A close up of the bespoke joinery and contemporary storage units which hold hair care products.

Archive