Drawing Board

Various, 2019

Old Compton Development

This building refurbishment comprises a refurbishment of 8 central London flats in Soho. With tight plans, all the flat layouts work hard to cleverly and neatly accommodate comfortable living and sleeping areas.

 

 

 

Royal Hill House

This locally listed corner property is getting a full refurbishment and double storey rear extension. With an interesting shape site, the gabled extension bends around the corner site and opens itself up to the garden in a response to its unique context.

 

 

 

 

Concert Artiste’s Association

This private members club for entertainment professionals in Covent Garden is having an extensive upgrade to their home of 50 years.

With a brief for a refurbishment that oozes warmth and history, BVDS are improving wayfinding and accessibility for members while also promoting the heritage and glamour of the club with a beautiful refit of the bar, performance hall and entrance.

 

 

 

 

Crescent Terrace

The double storey rear extension of this beautiful Grade II listed terrace house uses an arched ceiling to extend the infill volume between it’s two neighbouring extensions.

 

 

Broadway House

This shou sugi ban clad double storey rear extension peeks out from behind the existing building onto Broadway Market. Retaining most of the layout throughout the house, the new kitchen pushes out into the sunken garden that sits below street level.

 

 

French Place Development

This impressive residential property in Shoreditch is getting a top floor extension to house an additional residential property. Beautifully hidden behind rusty steel fins, this proposal will sit proudly next to the London Overground and be a distinct, contemporary top to this existing building.

 

 

Birch Loft

With extensive planning restrictions and very tight dimensions, this clever loft is working hard, folding ingeniously into the existing building fabric to get an additional bedroom and bathroom at loft level. With a bed on a plinth to get ceiling height below, an outlook window and a playful birch ply palette throughout, this is going to be a fun kids bedroom.

 

 

Bower House

This Stoke Newington refurbishment adds a rear and side extension to the existing Victorian terrace. Internally, a Crittal pantry room opens onto a new open plan kitchen and a bespoke dining space with exposed timber ceiling structure and framed views to the garden.

 

 

Long and Short House

This stepped double storey extension in Angel takes its inspiration from its context for its massing and layout. With corner glazing folding around the rear facade and a mixed palette of exposed bricks, plywood, navy blue and blush pink, this ground floor extension makes the most of the wide garden and new pond. 

 

 

Adorable holiday property on the island of Ile De Re, France.
Interior visualisation of the dining space including classic arch windows and retention of the beautiful dated beams.

Ile de Re

Our first international commission is this adorable holiday property on the island of Ile de Re, France. With classic arch windows and the retention of the beautiful old beams internally, we reoriented the kitchen to face the new pool and added bedrooms so the property can function for two families at a time.

 

 

Ground floor extension opens u the building and connects the front and rear rooms.

Blade House

This Tottenham ground floor extension opens the building up, connecting the front and rear rooms. Our client’s love of concrete has allowed a concrete blade wall through the house and concrete fins to filter the daylight from the new glazed ceiling.

 

 

Minimalist and spacious kitchen filled with plenty of light.

Lagom House

This Stoke Newington extension shows off its structure with exposed joists, beams and columns. With no island, this is going to be a simple, light filled space with a fun Superfront kitchen feature.

 

 

Plan of a yoga and music studio space connected to a 1960s house in the beautiful woodlands in Bromley.
Structures are all connected through the metal bridge which is also the entrance to the yoga and music studio.

Funnel House

Nestled in a beautiful woodland setting in Bromley, our client’s brief was for a yoga and music studio connected to the existing 1960s house. Entry to the funnel studio is via a metal finned bridge, once inside a square rooflight will make a blissful shaft of light down into the zen yoga space.

 

 

 

 

Spacious and incredibly sunlit space includes a 'up and over' roof light and a 'floating' bench.

Glass House

Our client’s brief to retain and brighten their existing kitchen sees a huge ‘up and over’ rooflight against the boundary wall. A ‘floating’ seat in front of the end window provides a light filled spot to sit almost in the garden.

 

Two vaulted roof lights allow plenty of light into the new kitchen situated in the two storey extension.

Vault House

Two large vaulted rooflights allow ample light into this large De Beauvoir conservation area property. Subtle brick details on the new double storey extension blend it in with the existing building.

Sunken courtyard to basement level to provide more sunlight into the central part of the large house.

Tree House

This ambitious extension in Finchley sees a sunken courtyard to the basement level to direct light into the centre of this large house.

Full refurbishment including a new curved staircase which follows the three floors within the double dwelling house.

Fields House

This impressive double dwelling is getting a full refurbishment including a new stair that curves over the three levels with new steel glazed screens internally.

Plan showing the two sloped roof forms creating a stepped rear extension in Stoke Newington.

Slope House

Two sloped roof forms fully clad in graphite zinc create a stepped rear extension in Stoke Newington. Light will filter in from the apex of each pavilion creating a dramatic timber clad ceiling volume internally.

Loft layout, spacious extension in Highbury.

Rowlock House

Detailed brickwork and bespoke timber French doors sit on the rear of this Highbury extension. Internally, birch ply joinery create a dining bench for the kitchen and bespoke loft layout.

Three timber clad pavilions with an internal courtyard becoming the central part of the single story structure.

Pavilion House

Three timber clad pavilions link together for this new build in Harrow. The internal courtyard creates a central focus for the single storey plan.

Archive